This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zweedse Zalmburger met dille-mayonaise saus
Serveert 6 personen
Sommige combinaties hebben zich in de loop der jaren bewezen. Zalm en dille is een van die combinaties. In dit gerecht is de dille in een mayonaise saus verwerkt
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 2 aardappels
- 1 ui
- 1 el verse dille
- 2 el mayonaise
- 100 g rundergehakt
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet deze af en prak ze fijn.
Stap 2
Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Snipper de ui en hak de dille fijn.
Stap 3
Meng de mayonaise en dille in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Stap 4
Verwarm een klein scheutje olie in een pan en fruit de ui enkele min. Klop ondertussen het ei los in een apart schaaltje. Haal de pan van het vuur en laat de uitjes afkoelen. Meng de zalm, het gehakt, de ui, het ei, en de geprakte aardappel door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm burgers van het mengsel en bak ze bruin en gaar met een beetje olie. Serveer met de dille-mayonaise saus.
Deel dit recept