This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Courgettesoep met rode zalm
Serveert 6 personen
Naast het feit dat de kleuren roze en groen mooi bij elkaar kleuren, geldt dit ook zeker voor de smaken. Courgette en de gezonde rode zalm zijn een goed paar
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 1 courgette
- 500 ml groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 el slagroom

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Snijd de courgette in blokjes, maak de groentebouillon en pers de knoflook. Lek de zalm uit, verwijder eventueel het vel en de graten en verdeel in stukken.
Stap 2
Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes. Bak de courgette 2 min. mee zonder te kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. zachtjes gaar.
Stap 3
Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet 2-3 uur in de koelkast om door en door koud te worden. Verdeel de stukjes zalm over 8 kleine glaasjes. Schenk de courgettesoep op de zalm en druppel een beetje slagroom in de glazen.
Deel dit recept