Sushi met sardines

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Sushi is niet alleen prachtig om te zien, maar zijn ook ideale delicate hapjes voor tussendoor. Dit recept met gegrilde sardines, tonijn en makreelfilets zorgen voor een fijne afwisseling aan je hapjes!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Gegrilde Sardines Naturel (100 g)
  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 1 blik John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 1 rode peper
  • 1 gekonfijte citroen (te koop in Marokkaanse of oosterse winkels)
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • 10 radijsjes
  • 200 g sushi-rijst
  • 2 bladen zeewier
  • 40 ml rijstazijn (of witte wijnazijn
  • ,water,olijfolie

Stap 1

  1. Hak het pepertje fijn. Meng in een kom 3 el olijfolie met het pepertje inclusief de zaadjes. Meng de makreelfilets hier doorheen en laat minimaal min. marineren.
  2. Snijd de gekonfijte citroen in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en snijd de radijsjes in fijne plakjes.

Voor de rijst:

Stap 2

  1. Maak de rijst goed schoon in een vergiet. Doe de rijst in een pan met koud water en breng dit aan de kook. Laat de rijst nog min. op laag vuur door pruttelen.
  2. Verspreid de rijst dan in een grote schaal en pel de rijst. Voeg dan de rijstazijn toe en meng goed door.

Voor de maki:

Stap 3

  1. Plaats een vel zeewier op een nat sushimatje (makisu) en bedek het gelijkmatig met de rijst. Laat 1 cm aan de onderkant van het vel over.
  2. Verdeel de tonijn over de rijst. Verdeel de gekonfijte citroen over de tonijn.
  3. Rol de sushi op met behulp van het makisu-matje. Snijd de rol in 8 gelijke stukken.
  4. Serveer de maki met wasabi, sojasaus en eventueel gepekelde gember.

Voor de sushi:

Stap 4

  1. Vorm met uw handen 8 langwerpige rijstballetjes en besprenkel deze met de peterselie.
  2. Plaats twee plakjes radijs op elk rijstballetje.
  3. Beleg de helft van de sushi’s met de sardines, en de andere helft met de gemarineerde makreelfilets.
  4. Serveer de sushi met sojasaus en eventueel gepekelde gember.