This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Salade van witte asperges, sardines en ansjovismayonaise
Serveert 4 personen
Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Als deze in het seizoen zijn moet je hier zeker een gerecht mee maken. Sardines en ansjovis geven een mooie balans in deze smakelijke salade
Ingrediënten
- 1 blikje John West Sardinefilets zonder graat in Extra Vergine Olijfolie (95 g)
- 4 gekookte eieren
- 1 kg witte asperges
- zakje rucola
- handje vol pijnboompitten
- geroosterd
- 2 stuks Ansjovisfilets in Olijfolie van John West
- 1 eidooier
- 150 ml olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 tl mosterd
- peper en zout naar smaak
Sardinefilets zonder graat in Extra Vergine Olijfolie 95gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze sardines zonder graat in extra vergine olijfolie. Met de volle, krachtige smaak van sardientjes en de zachte olijfolie geef je jouw salade, sandwich en sushi karakter.
Stap 1
Schil en was de asperges heel goed. Asperges met koud water opzetten, totdat ze helemaal onder water staan. Per liter water, 5 g zout toevoegen. Breng het water met asperges aan de kook en laat dit 3 tot 5 min. koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges tot min. Nagaren in de pan.
Stap 2
Maak ondertussen de ansjovismayonaise: meng de ansjovis, eidooier, olijfolie, citroensap, mosterd, peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de staafmixer. Zorg wel dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben (anders gaat de mayonaise schiften).
Stap 3
Doe de gesneden sardinefilets en stukjes gekookte eieren in een kom en meng ze door elkaar. Verdeel de rucola en de asperges over de borden, leg vervolgens het ei en sardinefilets erop. Doe op elk bord een lepeltje ansjovismayonaise en tot slot de pijnboompitjes.
Stap 4
Mmmmmm…… smullen maar!!!!
Deel dit recept