This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Feestelijke terrine met zalm, tonijn en makreel
Serveert 4 personen
Met deze feestelijke terrine van sportchef Erik haal jij alles uit de kast tijdens de feestdagen. Snel in elkaar gezet, zodat je niets hoeft te missen van de gezelligheid!
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm (213 g
- ,2 blikjes John West Tonijnstukken in olijfolie (145 g)
- 3 blikjes John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel (115 g)
- 4 eieren
- 1 pastinaak (100 g)
- 1 winterwortel (120 g)
- 100 g baby spinazie
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 1graden.
Stap 2
Klop 1 ei los in een kom en meng dit met de Rode Zalm.
Stap 3
Klop in een andere kom 1 ei los en meng dit met de uitgelekte tonijnstukken.
Stap 4
Schil de pastinaak en de winterwortel met een dunschiller.
Stap 5
Snij de pastinaak en winterwortel met een kaasschaaf in dunne plakken.
Stap 6
Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier met een ruime flap aan de bovenkant, zodat je later de cakevorm van boven af kunt dekken.
Stap 7
Wrijf de olijfolie op de bodem op het bakpapier en bedek dit met een laagje spinazieblaadjes.
Stap 8
Klop de overige 2 eieren in een kom en dep met een kwastje het ei over de spinazieblaadjes.
Stap 9
Verdeel de zalm nu over de spinazie, druk het iets aan en dep weer met het kwastje met ei.
Stap 10
Leg de pastinaak plakken over de zalm en dep weer met het kwastje met ei.
Stap 11
Verdeel de uitgelekte makreelfilets en leg hier de wortelplakken op. Dep weer met het kwastje met ei.
Stap 12
Verdeel de tonijn in de vorm en druk het zachtjes aan, beleg de bovenkant met spinazieblaadjes en dep weer met het kwastje met ei.
Stap 13
Bedek de bovenste laag nu ruim met de flap bakpapier.
Stap 14
Plaats vervolgens de terrine in een voorverwarmde oven en bak het min.
Stap 15
Check na min. met een prikker of het vocht weg is.
Stap 16
Direct na het bakken haal je de terrine met bakpapier uit de cakevorm.
Stap 17
Nu kun je met een scherp mes mooie dikke plakken snijden. Bon appetit!
De terrine is heerlijk als warme maaltijd, maar je kunt de terrine ook af laten koelen en later koud serveren bij een maaltijd.
Voedingswaarde per plak van g
170 kcal – g eiwitten – g vet – 2 g koolhydraten
Deel dit recept