Bonen-tonijnsalade met ui

Heart outline Heart 2 personen Cutlery circle Serveert 6 personen

Dit tonijn recept bevat bonen, tonijn en ui. Is niet alleen goed en voedzaam voor je, maar ook nogeens lekker

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Zonnebloemolie (120 g)
  • 1 pot witte bonen (450 g)
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 el verse peterselie
  • 2 el zwarte olijfolie zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el witte-wijnazijn

Stap 1

Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en snipper de andere ui fijn. Snijd de verse peterselie en de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten en vocht van de tomaten, en snijd de tomaten in reepjes.

Stap 2

Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de fijngesnipperde ui, knoflook en witte-wijnazijn goed door elkaar.

Stap 3

Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng de bonen, uienringen en peterselie met de dressing in een kom. Laat het mengsel afgedekt en koel 1 uur intrekken.

Stap 4

Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade.

Serveer met boerenbrood of krokante toast (Haust)!