This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Bonen-tonijnsalade met ui
Serveert 6 personen
Dit tonijn recept bevat bonen, tonijn en ui. Is niet alleen goed en voedzaam voor je, maar ook nogeens lekker
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Zonnebloemolie (120 g)
- 1 pot witte bonen (450 g)
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 3 el verse peterselie
- 2 el zwarte olijfolie zonder pit
- 2 rijpe trostomaten
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el witte-wijnazijn
Stap 1
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en snipper de andere ui fijn. Snijd de verse peterselie en de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten en vocht van de tomaten, en snijd de tomaten in reepjes.
Stap 2
Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de fijngesnipperde ui, knoflook en witte-wijnazijn goed door elkaar.
Stap 3
Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng de bonen, uienringen en peterselie met de dressing in een kom. Laat het mengsel afgedekt en koel 1 uur intrekken.
Stap 4
Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade.
Serveer met boerenbrood of krokante toast (Haust)!
Deel dit recept