This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Bruschetta makreel en gemarineerde paprika
Serveert 4 personen
Makreel gerechten zijn erg lekker en in dit recept speelt de makreel een smakelijke rol op een bruschetta
Ingrediënten
- 1 blik John West MSC Makreelfilet in Water Easypeel (115 g)
- 1 bruin brood
- 4 tomaten
- 1 rode
- 1 gele en 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 4 blaadjes basilicum
- 1 el balsamico azijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Makreel Water
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze makreelfilets in water. Rijk van smaak, met alleen de vitamines en onverzadigde vetten die makreel van nature heeft.
Stap 1
Bedek de paprika’s met aluminiumfolie en grill deze voor een paar min. (in de oven). Draai de paprika’s om wanneer ze koken. Haal ze onder de grill vandaan als ze bijna zwart kleuren, en wikkel ze dan direct in aluminiumfolie zodat ze helemaal zijn afgesloten van de lucht.
Stap 2
Als de paprika’s zijn afgekoeld, verwijder dan het steeltje en de zaadjes. Pel de huid er voorzichtig vanaf. Snijd het overgebleven deel van de paprika in reepjes of kleine blokjes.
Stap 3
Plaats de paprika in een kom en breng op smaak met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 geperst teentje knoflook, 4 fijngesneden blaadjes basilicum, zout en peper. Meng goed door.
Stap 4
Laat de makreel uitlekken en snijd deze in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en haal het overtollige water weg. Hak de tweede teen knoflook fijn. Snijd het brood in dikke sneden.
Stap 5
Toast het brood. Smeer met een kwastje het warme brood in met een beetje olijfolie, bestrooi met een beetje knoflook en tomatenblokjes, en beleg tot slot met de gemarineerde paprika en makreelfilets.
Deel dit recept