Feestelijke terrine met zalm, tonijn en makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Met deze feestelijke terrine van sportchef Erik haal jij alles uit de kast tijdens de feestdagen. Snel in elkaar gezet, zodat je niets hoeft te missen van de gezelligheid!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm (213 g
  • ,2 blikjes John West Tonijnstukken in olijfolie (145 g)
  • 3 blikjes John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel (115 g)
  • 4 eieren
  • 1 pastinaak (100 g)
  • 1 winterwortel (120 g)
  • 100 g baby spinazie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 1graden.

Stap 2

Klop 1 ei los in een kom en meng dit met de Rode Zalm.

Stap 3

Klop in een andere kom 1 ei los en meng dit met de uitgelekte tonijnstukken.

Stap 4

Schil de pastinaak en de winterwortel met een dunschiller.

Stap 5

Snij de pastinaak en winterwortel met een kaasschaaf in dunne plakken.

Stap 6

Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier met een ruime flap aan de bovenkant, zodat je later de cakevorm van boven af kunt dekken.

Stap 7

Wrijf de olijfolie op de bodem op het bakpapier en bedek dit met een laagje spinazieblaadjes.

Stap 8

Klop de overige 2 eieren in een kom en dep met een kwastje het ei over de spinazieblaadjes.

Stap 9

Verdeel de zalm nu over de spinazie, druk het iets aan en dep weer met het kwastje met ei.

Stap 10

Leg de pastinaak plakken over de zalm en dep weer met het kwastje met ei.

Stap 11

Verdeel de uitgelekte makreelfilets en leg hier de wortelplakken op. Dep weer met het kwastje met ei.

Stap 12

Verdeel de tonijn in de vorm en druk het zachtjes aan, beleg de bovenkant met spinazieblaadjes en dep weer met het kwastje met ei.

Stap 13

Bedek de bovenste laag nu ruim met de flap bakpapier.

Stap 14

Plaats vervolgens de terrine in een voorverwarmde oven en bak het min.

Stap 15

Check na min. met een prikker of het vocht weg is.

Stap 16

Direct na het bakken haal je de terrine met bakpapier uit de cakevorm.

Stap 17

Nu kun je met een scherp mes mooie dikke plakken snijden. Bon appetit!

De terrine is heerlijk als warme maaltijd, maar je kunt de terrine ook af laten koelen en later koud serveren bij een maaltijd.
Voedingswaarde per plak van g
170 kcal – g eiwitten – g vet – 2 g koolhydraten