This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Fishcakes Zalm
Serveert 4 personen
Cakjes, niet de zoete en besuikerde varianten, maar fishcakes. Zeker het proberen waard en zeer geliefd. Met de kenmerkende smaak van zalm doet dit recept zijn naam recht aan
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 400 g aardappels
- verse bieslook of dille
- 2 eidooiers
- 1 el boter
- 2 el kappertjes
- beetje gezeefde bloem
- 1 el limoensap (optioneel)
- olijfolie
- zout en pepe
Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Kook de aardappels. Lek de zalm uit en maak deze los (verwijder eventueel vel en graten). Splits de eieren. Hak de verse bieslook of dille fijn.
Stap 2
Prak de aardappels fijn en meng de zalm, eidooiers, boter, bieslook of dille, de kappertjes en naar wens limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm platte koekjes van het mengsel en wentel ze door de bloem.
Stap 3
Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de fishcakes aan weerszijden goudbruin en gaar.
Lekker met bloemkoolpuree en veldsla.
Deel dit recept