Fishcakes Zalm

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Cakjes, niet de zoete en besuikerde varianten, maar fishcakes. Zeker het proberen waard en zeer geliefd. Met de kenmerkende smaak van zalm doet dit recept zijn naam recht aan

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 400 g aardappels
  • verse bieslook of dille
  • 2 eidooiers
  • 1 el boter
  • 2 el kappertjes
  • beetje gezeefde bloem
  • 1 el limoensap (optioneel)
  • olijfolie
  • zout en pepe

Stap 1

Kook de aardappels. Lek de zalm uit en maak deze los (verwijder eventueel vel en graten). Splits de eieren. Hak de verse bieslook of dille fijn.

Stap 2

Prak de aardappels fijn en meng de zalm, eidooiers, boter, bieslook of dille, de kappertjes en naar wens limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm platte koekjes van het mengsel en wentel ze door de bloem.

Stap 3

Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de fishcakes aan weerszijden goudbruin en gaar.

Lekker met bloemkoolpuree en veldsla.