This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Een Japanse Twist met noedels
Serveert 2 personen
Heb jij al het ultieme recept om snel heerlijke noedels op tafel te zetten? Nee? Dan hebben we het juiste recept voor je! Van deze noedels met oosterse bouillon en Twist Tonijn met Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing blijf je namelijk maar eten.
Ingrediënten
- 1 liter koud water, 2 groentebouillonblokjes (allergenenvrij)
- 2 norivellen (sushivellen zeewier)
- John West Twist Tonijn met Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing (85g)
- 100 gram noedels ongekookt
- 100 gram kastagnechampignons
- 10 gram fijngehakte knoflook
- 10 ml Kikkoman sojasaus (groene variant met minder zout)
- 15 gram geraspte verse gember
- 250 gram verse roerbakgroenten
- 1 hardgekookt ei
- Scheutje olijfolie
- Optioneel: grofgesneden bos-ui
Twist Tonijn MSC met ovengedroogde tomaten 85gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best.
Stap 1
Breng het water, de groentebouillonblokjes, sojasaus, geraspte gember en de norivellen aan de kook.
Stap 2
Haal als het water kookt, de norivellen direct uit de bouillon. (De norivellen worden alleen als smaakmaker gebruikt.)
Stap 3
Kook in een andere pan de noedels in ongeveer 8 minuten gaar en spoel deze koud af.
Stap 4
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons en de knoflook mooi bruin.
Stap 5
Voeg de roerbakgroenten toe aan de bouillon. Meng dit op hoog vuur zonder dat het kookt.
Stap 6
Snijd het ei door de helft.
Stap 7
Opmaak van de noedels:
Neem 2 diepe kommen.
Stap 8
Verdeel de gekookte noedels over de 2 kommen.
Stap 9
Schep de roerbakgroenten met schuimspaan uit de bouillon op de noedels.
Stap 10
Leg de kastanjechampignons op de groenten, het halve ei en verdeel de Twist Tonijn over het gerecht.
Stap 11
Schenk de kommen vol met de bouillon en je gerecht is klaar!
Serveertip
Strooi nog wat bos-ui over het gerecht.
Deel dit recept