This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Lasagne met tomaat-tonijnsaus
Serveert 4 personen
Lasagne teveel werk of te lastig? Met dit recept heb je geen excuus. Gemaakt van de beste tonijn. Lekkere laagjes pasta met tomaat en tonijnsaus, laten we beginnen!
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
- 500 g broccoli
- ½ pot Grand’Italia Pastasaus di Mare (425 g)
- 1 pak Grand’Italia lasagnebladen (250 g)
- 1 pot Grand’Italia Besciamella (400 g)
- 1 courgette
- 75 g geraspte oude kaas
- 30 g geschaafde amandelen
Tonijnstukken in Water 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in water, zonder kunstmatige toevoegingen.
Stap 1
Laat de tonijn uitlekken, snijd de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes. Rasp en schaaf de oude kaas en amandelen indien dit nog niet gebeurd is. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met (bak)boter of olijfolie.
Stap 2
Kook de broccoli met een snufje zout voor 2-3 min. en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikjeje tonijn en de broccoli.
Stap 3
Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de saus. Maak daarna een laag van: lasagnebladen, de helft van de bechamel, de helft van de courgetteplakjes en zout en peper. Maak daarna nog een laag van lasagnebladen, ⅓ van de saus en het tweede blikjeje tonijn. De bovenste laag bestaat uit lasagnebladen, de rest van de saus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de bechamelsaus.
Stap 4
Meng de kaas en amandelen en strooi over de lasagne. Bak de lasagne goudbruin in 30-min.
Deel dit recept