This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Makreeltaart met kaas en prei
Serveert 6 personen
Taart doet al snel denken aan feest. Deze makreeltaart maakt van je gerecht een feestje om te eten
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 prei
- 1 citroen
- 1 handvol verse kruiden: peterselie basilicum
- bieslook
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g geraspte jonge kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
Makreel Olie
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Onze makreelfilets zijn ambachtelijk gerookt en vol van smaak, met al zijn goede voedingsstoffen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 2°C. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne (halve) ringen. Snijd de citroen in partjes. Hak de verse kruiden en de knoflook fijn. Lek de makreelfilets uit.
Stap 2
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de preiringen 5 min. Bekleed een ingevette quichevorm (22-cm ø) met de deegplakjes en druk de naden goed aan. Vouw het overhangende deeg terug. Verdeel de makreel en de prei over de deegbodem.
Stap 3
Klop de eieren los met de slagroom. Meng de kaas, de knoflook en de helft van de kruiden erdoorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4
Schenk het ei-roommengsel over de makreel. Bak de makreeltaart in de voorverwarmde oven in 35-min. goudbruin en gaar. Strooi vlak voor serveren de rest van de kruiden over de taart en leg er partjes citroen bij.
Stap 5
Verwijder de vorm en snijd de taart in puntjes. Serveer de makreeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur.
Deel dit recept