This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Nicoise salade met tonijn
Serveert 4 personen
Een lekker en gevarieerd salade gerecht met tonijn die helemaal niet moeilijk is om te maken
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (160 g)
- 3 aardappelen
- 2 eieren
- 1 groene paprika,6 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 krop sla
- 1 tl Franse mosterd
- 4 el olijfolie
- 3 el azijn
- 15 groene of zwarte olijven
- zout en peper,ciabatta of stokbrood
Tonijnstukken in Zonnebloemolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in zonnebloemolie. Stevig tonijnvlees in zachte zonnebloemolie, heerlijk in gerechten als pizza’s, pasta’s en ovengerechten.
Stap 1
Kook de aardappelen in ca. min. gaar en laat deze afkoelen. Snijd deze vervolgens in blokjes.
Stap 2
Kook de eieren in ca. min. hard en laat deze afkoelen. Snijd elk ei vervolgens in vier partjes.
Stap 3
Was de paprika en tomaten en snijd beide in stukjes. Snipper het sjalotje fijn. Lek de tonijn uit en verdeel deze ook in stukjes.
Stap 4
Was de sla schoon en leg de bladeren in stukjes op een grote platte schaal. Verdeel de paprika, tomaat en tonijn gelijkmatig over de sla.
Stap 5
Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout, peper en het gesnipperde sjalotje. Meng het in een staafmixer of roer het met de hand goed door.
Stap 6
Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe. Serveren met stokbrood.
Deel dit recept