This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Pasta met Twist Tonijn met Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing
Serveert 4 personen
Een kleurrijk tonijn gerecht dat net zo lekker smaakt als het eruit ziet. De variatie aan ingrediënten zorgt ervoor dat dit gerecht alles behalve saai smaakt. Succes gegarandeerd.
Ingrediënten
- 2 pakjes John West Twist tonijn Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing (85g)
- 400 gram pasta (bijv. fusilli)
- 2 el pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Handvol basilicumblaadjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl zeezout
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien (in grove stukken)
- 85 gram rucola
- 15 gedroogde tomaatjes

Twist Tonijn MSC met ovengedroogde tomaten 85gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best.
Stap 1
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Stap 2
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas, hak de knoflook grof en rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan. Hou een aantal pijnboompitjes apart voor de garnering.
Stap 3
Pureer de Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes met de basilicum, olijfolie en het zeezout met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Voeg eventueel wat extra olie toe.
Stap 4
Snij de rode uien in grove stukken en laat de gedroogde tomaatjes eventueel uitlekken. Giet de pasta af.
Stap 5
Schep de pesto door de pasta en voeg de rode ui, rucola en gedroogde tomaatjes toe. Voeg als laatste de Twist tonijn ovengedroogde tomaat toe.
Bestrooi met de pijnboompitjes.Tip
Meer groenten in de pasta? Voeg een courgette toe!
Snij de courgette in blokjes en bak deze met 1 el olie 4 minuten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de courgette met de ui en de tomaatjes toe in stap 5.Deel dit recept