This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Pasta met Zalm en homemade pesto
Serveert 4 personen
Een lekkere pastasalade met zalm. Extra lekker met zelfgemaakte pesto
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 2 teentjes knoflook
- 25 g pijnboompitjes
- 150 g Parmezaanse kaas
- 400 g pasta naar keuze
- handvol basilicumblaadjes
- 1 tl zeezout
- olijfolie
- peper en zout

Wilde Rode Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm.
Stap 1
Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Rasp de Parmezaanse kaas, hak de knoflook grof en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Stap 2
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de pijnboompitjes, knoflook, g Parmezaanse kaas, de basilicum, 2 el olijfolie en 1 tl zeezout met een staafmixer tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat extra olie toe.
Stap 3
Verwarm in de laatste kookmin. van de pasta wat olijfolie in een bakpan en bak de zalm ca. 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep de pesto en de zalm erdoor. Verdeel over 4 borden en bestrooi gul met de rest van de Parmezaanse kaas.
Stap 4
* U kunt ook kant-en-klare pesto gebruiken
Deel dit recept