This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Pastasalade met tonijn en pesto
Serveert 4 personen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zwarte olijven
- 1 el pijnboompitten
- 400 g penne
- klein handje rucola of waterkers
- 2 el pesto

Tonijnmoot met een vleugje Olijfolie 120gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnmoot met een vleugje olijfolie. Stevig tonijnvlees, in zachte olijfolie.
Stap 1
Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de knoflook fijn en halveer de olijven.
Stap 2
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze vervolgens af. Indien je een koude maaltijdsalade wil maken, koel de pasta dan nu af door deze onder de koude kraan te zetten.
Stap 3
Meng de pasta met de tonijn, uienringen, knoflook, tomaten, rucola, olijven en pesto. Indien je de salade warm wil eten, is nu het beste moment om dit geheel nog even goed op te warmen.
Stap 4
Verdeel de salade over de borden en garneer met de pijnboompitten.
Deel dit recept