Risotto met Zalm en Asperges

Heart outline Heart 1 persoon Cutlery circle Serveert 1 persoon

Risotto met MSC gercertificeerde Zalmstukjes met Dille geeft een fijne smaak aan dit gerecht. De toevoeging van Parmezaanse kaas zorgt voor wat extra pit

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Zalmstukjes met Dille (110 g)
  • 1 bos groene asperges
  • 300-350 g risottorijst
  • 1l plantaardige bouillon
  • 20 cl verse vloeibare room
  • 20 g boter
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • zout en peper

Stap 1

Schil de asperges en kook ze min. Zorg dat ze een beetje stevig blijven.

Stap 2

Smelt de boter in een pan en voeg een gesnipperd uitje en rijst toe. Bak de rijst en voeg een pollepel bouillon toe. wacht tot de bouillon in de rijst is opgenomen en voeg opnieuw bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst goed gaar is. Voeg daarna de room en Parmezaanse kaas toe.

Stap 3

Smelt boter in een koekenpan en bak de asperges bruin met wat zout en peper. Bewaar de koppen van de asperges voor decoratie.

Stap 4

Serveer de risotto in kommen. Voeg de zalm met dille en de aspergekoppen toe.

Stap 5

Smullen maar!