This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Salade met sardines
Serveert 2 personen
Wil je een keer iets anders dan boterhammen tijdens de lunch? Deze salade met sardines is niet alleen hartstikke lekker, maar ook makkelijk mee te nemen!
Ingrediënten
- 1 blikje Sardines Finest in extra vierge olijfolie 120g
- 1 tl pompoenpitten
- 1 tl zonnebloempitten
- 2 tl grove mosterd
- 1½ el olijfolie (gebruik de olijfolie van de sardines)
- ½ el balsamicoazijn
- 10 g rucola
- 30 g ijsbergsla fijngesneden
- ½ tomaat in stukjes gesneden
- 30 g komkommer in stukjes gesneden
- 15 g granaatappelpitten
- 1 el gedroogde / gebakken uitjes

Sardines Finest in extra vierge olijfolie 120g
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze malse sardines. Met de volle smaak van John West Finest sardines in smaakvolle Extra Vierge olijfolie zet je in een handomdraai een heerlijke sandwich, pasta of salade op tafel. Rijk aan omega 3 en met MSC keurmerk.
Stap 1
Bak de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan (licht) bruin.
Stap 2
Klop de mosterd, olijfolie van de sardines en balsamicoazijn tot een dressing.
Stap 3
Leg de rucola en ijsbergsla op een bord met daar bovenop de tomaat, komkommer en sardines.
Stap 4
Sprenkel de dressing over de salade en garneer het met de granaatappelpitjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de uitjes.
Deel dit recept