This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Salade Nicoise met tonijn
Serveert 4 personen
Dit salade recept met tonijn zit vol heerlijke ingrediënten die een gewone salade omtoveren tot een geluksmomentje!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
- 1 zak gemengde sla
- 2 eieren
- 100 g haricot verts
- 50 g zwarte olijven
- 12 cherrytomaatjes
- 3 el olijfolie extra vergine
- 1 el witte wijnazijn
- ¼ tl mosterd
- zout en peper
Tonijnstukken in Olijfolie 145gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze tonijnstukken in olijfolie. Stevig van structuur en sappig van smaak, in zachte olijfolie.
Stap 1
Snijd de topjes van de haricot verts af en halveer het overgebleven deel. Breng de haricot verts in ruim water aan de kook en kook deze voor 3-4 min. Giet ze hierna af en spoel ze af met koud water.
Stap 2
Kook ondertussen de eieren hard en snijd deze in vier gelijke stukken.
Stap 3
Voor de dressing neemt u een klein kommetje. Meng hierin de witte wijnazijn met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Klop daarna rustig de olijfolie erdoorheen.
Stap 4
Lek het blikjeje tonijnstukken uit. Halveer de cherrytomaatjes. Doe de tonijn, sla, haricot verts, olijven en cherrytomaten in een kom en meng het door elkaar. Schenk de dressing over de salade en garneer hem met de stukjes ei.
Heerlijk met een stukje ciabatta!
Deel dit recept