Sushi met makreel

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sushivellen
  • 250 gram sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 1 blikje John West gerookte makreel in water (145g)
  • 1 blikje makreel in water (115g)
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl ketchup
  • Sriracha naar smaak
  • Wasabi naar smaak
  • Limoensap
  • 1 el gebakken uitjes
  • 1 tl zwarte sesamzaad
  • ½  Komkommer
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 50 gram geraspte wortel
  • Sojasaus

 

  • Sushirol matje

Stap 1:

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en zet apart.

Stap 2:

Meng de gerookte makreel met 1 el mayonaise, 1 tl ketchup en sriracha naar smaak in een kom en zet koud tot aan gebruik.

Meng de makreel met 1 el mayonaise, 1 tl limoensap en een klein beetje wasabi in een kom en zet deze ook koud tot gebruik.

Stap 3:

Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij er lange vierkante stroken van, ter grootte van het sushi vel. Snij de mango en avocado in dezelfde dikte.

Stap 4:

Zet een bakje water klaar waar je je vingers in kan dippen. Leg een sushivel op het matje.

Maak je vingers nat en verdeel de rijst over 5/6 van het sushivel, het deel waar geen rijst komt ligt van je af. Verdeel de rijst goed. Leg nu op ongeveer 1/3 vanaf de rand een komkommer strook, avocado en mango. Leg hier de wasabimakreelsalade op en strooi en wat zwarte sesam over.

Stap 5:

Rol met behulp van het matje de sushirol strak op. Maak het uiteinde van het sushi vel wat vochtig en plak deze al rollend dicht. Leg de rol apart en herhaal dit nog een keer.

Stap 6:

Hiernaar doe je het zelfde voor de srirachamakreelsalade, alleen vul je dan de rol met komkommer, wortel, gebakken uitjes en de makreelsalade.

Stap 7

Snij elke rol in 8 stukken en serveer met wasabi en sojasaus.

You may also like...