This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Vis borrelplank met zalmsalade en mini pizza’s
Serveert 4-6 personen
Ingrediënten
Mini pizza’s:
- 1 pak pizzadeeg
- 1 potje pizzasaus
- 1 ui in dunnen ringen
- Geraspte jong belegen kaas
- Handje zwarte olijven door de helft gesneden
- 1 tl kappertjes
- 1 blikje John West tonijnstukken in water (145g), uitgelekt
Zalmsalade:
- 1 blikje John West roze zalm graatloos 170g
- 1,5 el mayonaise
- 1 el griekse yoghurt
- 5 gram fijngesneden verse dille
- 1 gekookt ei
- 1 el citroensap
- 1 tl kappertjes
- Peper en zout
Oosterse tonijnsalade:
- 1 blikje John West tonijnstukken in water (145g), uitgelekt
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- 2 el mayonnaise
- 1 tl citroensap
- ¼ komkommer
- 1 kleine wortel
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 stengel bosui in ringen
- Peper en zout

Wilde Roze Zalm Graatloos 170gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm zonder vel en graat. Mild van smaak en zacht van structuur is roze zalm perfect voor in een lichte salade, rijke risotto of smaakvolle quiche.
Stap 1 (mini pizza):
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit en steek hier met een ronde steker pizzadeeg rondjes uit en leg deze op het bakpapier. Van het overgebleven deeg kunnen eventueel nieuwe rondjes worden gekneden.
Stap 2 (mini pizza):
Besmeer het deeg met wat pizzasaus. Verdeel de kaas, uitgelekte tonijn, kappertjes, zwarte olijven en ui over de mini pizza’s en bak deze in ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Stap 1 (zalmsalade):
Kook het ei hard en snij, na het afkoelen, in kleine stukjes. Meng de zalm in een ruime kom met de mayonaise, griekse yoghurt en het citroensap. Meng hier de kappertjes, het ei en verse dille doorheen. Breng de zalmsalade op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 1 (Oosterse tonijnsalade):
Was de komkommer en de wortel. Snij het vruchtvlees uit de komkommer. Schil de wortel.
Snij de komkommer in kleine blokjes en rasp de wortel.
Stap 2 (Oosterse tonijnsalade):
Giet de tonijn af en doe deze in een ruime kom. Meng de tonijn met de sojasaus, ketjap manis, mayonaise en citroensap. Meng daar de komkommer, wortel, sesamzaad en bosui doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tip
kleed de borrelplank leuk aan met wat verse groenten, olijven en crackers.
Deel dit recept