This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zalmburger met dille en citroenmayonaise
Serveert 4 personen
Ingrediënten
- 2 blikjes John West roze zalm (213g)
- 80 gram panko broodkruim (of verkruimelde beschuitjes)
- 3 eieren
- 6 el bloem
- 2 bosuitjes
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
- Boter of olie om in te bakken
- 4 brioche bollen
- botersla
- 1 tomaat
- 2 uien
- Roomboter
- Verse dille
Citroenmayonaise:
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- Zwarte peper
Wilde Rode Zalm 105gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde rode zalm. Binnen 24 uur na de vangst wordt onze zalm ingeblikt met huid en graat, zodat hij al zijn smaak, vitaminen, mineralen en Omega 3 behoudt.
Stap 1:
Meng de zalm met 1,5 ei en 50 gram panko door elkaar in een grote kom. Was en snij de bosui fijn.
Stap 2:
Meng de bosui, uienpoeder en paprikapoeder door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengel in vieren en maak van elk deel een mooie ronde burger. Dek de burgers af en leg ze in de koelkast voor 15 minuten.
Stap 3:
Meng ondertussen de mayonaise het citroensap door elkaar en breng op smaak met zwarte peper.
Stap 4:
Snij de uien in ringen en bak deze in de boter totdat ze goudbruin en zacht zijn.
Was de sla en snij de tomaat in plakken.
Stap 5:
Zet drie diepe borden klaar. Vul het eerste bord met de overgebleven 1,5 ei en kluts dit goed door elkaar. Vul het tweede bord met de overgebleven panko en het laatste bord met de bloem.
Haal de burgers uit de koelkast. Haal de eerste burger door de bloem, daarna door het ei mengsel en vervolgens door de panko. Herhaal dit met alle vier de burgers.
Stap 6:
Bak de burgers krokant in de pan in olie of boter naar keuze. Snij de bollen door midden smeer elke zijde in met citroenmayonaise. Bouw dan de burger op met sla, de zalmburger, tomaat de uienringen en met de verse dille. Eet smakelijk!
Tip:
Wil je de burger liever grillen, bijvoorbeeld op de barbecue, laat dan de krokante panko laag dan achterwegen.
Deel dit recept