Zalmburger met dille en citroenmayonaise

Heart outline Heart 0 personen Cutlery circle Serveert 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West roze zalm (213g)
  • 80 gram panko broodkruim (of verkruimelde beschuitjes)
  • 3 eieren
  • 6 el bloem
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Boter of olie om in te bakken 
  • 4 brioche bollen
  • botersla
  • 1 tomaat
  • 2 uien
  • Roomboter
  • Verse dille

 

Citroenmayonaise:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • Zwarte peper

Stap 1:

Meng de zalm met 1,5 ei en 50 gram panko door elkaar in een grote kom. Was en snij de bosui fijn.

Stap 2:

Meng de bosui, uienpoeder en paprikapoeder door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengel in vieren en maak van elk deel een mooie ronde burger. Dek de burgers af en leg ze in de koelkast voor 15 minuten.

Stap 3:

Meng ondertussen de mayonaise het citroensap door elkaar en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 4:

Snij de uien in ringen en bak deze in de boter totdat ze goudbruin en zacht zijn.

Was de sla en snij de tomaat in plakken.

Stap 5:

Zet drie diepe borden klaar. Vul het eerste bord met de overgebleven 1,5 ei en kluts dit goed door elkaar. Vul het tweede bord met de overgebleven panko en het laatste bord met de bloem.

Haal de burgers uit de koelkast. Haal de eerste burger door de bloem, daarna door het ei mengsel en vervolgens door de panko. Herhaal dit met alle vier de burgers.

Stap 6:

Bak de burgers krokant in de pan in olie of boter naar keuze. Snij de bollen door midden smeer elke zijde in met citroenmayonaise. Bouw dan de burger op met sla, de zalmburger, tomaat de uienringen en met de verse dille. Eet smakelijk!

Tip:

Wil je de burger liever grillen, bijvoorbeeld op de barbecue, laat dan de krokante panko laag dan achterwegen.

You may also like...