This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zalmkoekjes
Serveert 4 personen
Momentje voor een snack? Met deze zalmkoekjes heb je een lekkere en gezonde snack in één. Ook perfect om met de kinderen klaar te maken.
Ingrediënten
- 1 blik John West wilde roze zalm (213 g)
- 100 g couscous
- 2 tl kerriepoeder
- 20 g verse gember
- geraspt
- 100 g kastanjechampignons
- zeer fijngesneden
- 150 g kidneybonen (of andere kleine bonen)
- uitgelekt
- 150 g verse fijne soepgroente
- 70 g zelfrijzend bakmeel
- olijfolie
- om in te bakken
Wilde Roze Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm. Met zijn milde smaak en zachte structuur varieer je met roze zalm eindeloos voor een lichte lunch of een lekker diner.
Stap 1
Verhit de oven voor op 170 graden
Stap 2
Meng de couscous met de zalmstukjes in een beslagkom, zodat de couscous al zacht wordt door de dressing van de zalmstukjes.
Stap 3
Rasp de gember en snij de kastanjechampignons
Stap 4
Voeg alle ingrediënten toe aan de zalm en de couscous. Kneed alles goed door elkaar en maak met een lepel gelijke 16 porties. Maak hier zalmballetjes van en plet ze daarna in de vorm van koekjes.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes om en om bruin.
Stap 6
Leg ze op een met bakpapier bekleden ovenplaat en bak ze in 10 minuten gaar in de oven. Laat de zalmkoekjes afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
Stap 7
Serveer ze eventueel met sweet chili saus
Voedingswaarde per persoon
85 kcal – 5 g eiwitten – 2 g vet – g koolhydraten – 2 g voedingsvezels
Deel dit recept