This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Zomersalade met zalm, mango en gebakken pitten
Serveert 2 personen
Gezellig op je balkon of in de tuin eten? Dat doe je met de zomerse favoriet van ‘onze’ sportchef Erik: lichte salade met zalm en mango. Smaakvol, boordevol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Hoe relaxed is dat?!
Ingrediënten
- ½ blikje John West roze zalm (213 gram)
- 50 gram stukjes tomaat
- 50 gram komkommer in reepjes
- 100 gram verse mango in blokjes
- 40 gram sla-mix
- Mix van pijnboompitjes
- zonnebloempitjes en pompoenpitten (lichtbruin gebakken)
- 1 flinke part verse limoen
- Peper en zout
- ½ eetlepel extra vierge olijfolie
Wilde Roze Zalm 213gr
Al sinds 1857 is John West vis op z’n best. Dat proef je in onze wilde roze zalm. Met zijn milde smaak en zachte structuur varieer je met roze zalm eindeloos voor een lichte lunch of een lekker diner.
Stap 1
Doe de slamix in een kom en voeg de tomaat, komkommer en mango toe.
Stap 2
Meng alles goed door elkaar en schep 1 lepel vocht van het blikje roze zalm over de salade.
Stap 3
Voeg vervolgens de roze zalm ontdaan van graatlijn in grove stukken toe.
Stap 4
Meng het nogmaals losjes en leg alles op een dinerbord.
Stap 5
Meng de extra vierge olijfolie met uitgeknepen limoensap, peper en zout.
Stap 6
Besprenkel de salade met deze dressing en strooi de geroosterde pitten over de salade.
Stap 7
Eet smakelijk!
Serveertip
Probeer deze salade ook eens met MSC Tonijnmoot in water 145g
Deel dit recept